Brandveiligheidsmanagement

Bel met Brafon: 088 - 008 83 45

Brandveiligheidsmanagement

Het inrichten van Brandveiligheidsmanagement

Bij het inrichten van brandveiligheid binnen uw organisatie komt een hoop kijken. Het is immers een complex onderwerp waarbij allerlei multidisciplinaire maatregelen, mensen, wetgeving en financiële middelen een rol spelen. Ondanks de inzet van allerlei mensen binnen en buiten de organisatie blijkt het vaak voor veel organisaties lastig om brandveiligheid onder controle te krijgen. Verschillende afdelingen en personen zijn op hun beurt verantwoordelijk en daardoor ‘zweeft’ brandveiligheid binnen de organisatie. Een juiste coördinatie en visie hiervoor ontbreekt. Dit gaat ten koste van het brandveiligheidsniveau.

Zet in op brandveiligheidsmanagement

Brafon Brandveiligheidsmanagement kan u ondersteunen om het verwachte brandveiligheidsniveau wél te behalen en er voor te zorgen dat de kosteneffectiviteit stijgt. Brandveiligheid kan alleen goed worden ingericht wanneer dit vanuit een gestructureerd beleid wordt uitgevoerd.

Het stappenplan van Brafon Brandveiligheidsmanagement is daarin de perfecte leidraad! Investeringen op gebied van brandveiligheid zijn goed, maar in veel situaties is het brandveiligheidsniveau te laag en voldoet het niet aan de wettelijke eisen. Een onnodige investering dus. Deze kosten ontstaan mede doordat er fouten zijn gemaakt bij de vergunningsaanvraag. De wetgeving biedt alle ruimte om gelijkwaardige oplossingen aan te dragen, die vanuit financieel en brandveiligheids oogpunt juist veel beter zijn. 
 

Maatwerk (vanuit risicodenken de brandveiligheid inrichten)

Uw vastgoed is uniek en vraagt dus om een unieke aanpak. De overheid treedt steeds meer terug op het gebied van wetgeving en stimuleert dan ook om verder te denken dan de standaard wetten. Het is daarom veel beter om vanuit specifieke risico’s de brandveiligheid te waarborgen, dan proberen deze binnen een algemeen kader in te vullen. Ervaring leert dat het leidt tot significante kostenbesparingen waarbij het brandveiligheidsniveau tevens hoger kwam te liggen.
 

Stel een brandveiligheidsmanager aan

Door het opstellen van brandveiligheidsbeleid krijgt u veel meer grip op uw financiële brandveiligheidsuitgaven. U bent in staat een financieel meerjarenplan op te stellen en u voorkomt daarmee allerlei onverwachte kosten. Een belangrijk onderdeel in de managementaanpak van Brafon is het beschikbaar stellen van een brandveiligheidsmanager. De brandveiligheidsmanager is uw spil in het gehele proces rondom brandveiligheid.

 

Bedrijfscontinuïteit door maatwerk

In de wet wordt voorgeschreven dat brandveiligheid menselijk letsel moet voorkomen of beperken. Schade en gevolgen voor uw bedrijfscontinuïteit worden echter niet genoemd in de wet. Dankzij de aanpak van Brafon Brandveiligheidsmanagement, die wordt afgestemd op uw specifieke risico’s, wordt er een positieve invloed op uw bedrijfscontinuïteit gecreëerd.
 

Uitvoeren van brandveiligheidsmaatregelen

Brafon Brandveiligheidsmanagement verzorgt namens u ook de regie op de uitvoering van bouwkundige, installatietechnische en organisatorische maatregelen. Samen met uw vaste partners, of met onze partners, gaan wij alles namens u uitvragen, beoordelen, en/of adviseren bij gunning. Ervaring leert dat er op deze wijze binnen een kortere doorlooptijd een kwalitatief veel beter resultaat kan worden behaald tegen lagere kosten. Investeren aan de voorkant levert meer veiligheid tegen lagere kosten op.
 

Informatie / Offerte aanvragen

Wilt u meer informatie of wilt u een concrete offerte ontvangen met de mogelijkheden? Neem dan contact op met Pieter van Hoorn. Hij kan u verder helpen met alle informatie over brandveiligheidsmanagement.
Mail Pieter

Contact

Direct contact met Brafon

Vul het formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op

Wilt u direct contact met ons?

U kunt ons ook altijd bellen!

Bel met Brafon: 088 0088345

E-mail info@brafon.nl

Voor alle overige contactinformatie, klik hier.

Opleidingskalender

Bekijk wanneer welke opleiding start bij Tesmo en Obex
Opleidingen van Tesmo
Opleidingen van Obex

Wij kunnen een totaalpakket op het gebied van brandveiligheid aanbieden

Brandveiligheids-management

Brafon maakt Nederland écht brandveiliger. Wij creëren brandveiligheid die door uw hele organisatie en door alle andere stakeholders gedragen wordt.

Dankzij een breed portfolio op het gebied van brandveiligheid kan Brafon u adviseren en ontzorgen voor uw complete vastgoedbestand.

Opleidingen

Obex is al bijna twintig jaar de meest betrouwbare opleider op het gebied van brandveiligheid en brandmeldinstallaties.

Obex leidt vakmensen op die meer willen leren op het gebied van bouwkundige en installatietechnische brandveiligheid.

BHV-trainingen

Tesmo is gespecialiseerd op het gebied van organisatorische brandveiligheid. Denk aan het opleiden, trainen en oefenen van uw BHV-organisatie.‚Äč

Top