Brandveiligheidsmanagement

Bel met Brafon: 088 - 008 83 45

Het inrichten van brandveiligheidsmanagement

Brandveiligheidsmanagement is een complex vakgebied waarbij allerlei multidisciplinaire maatregelen, mensen, wetgeving en financiële middelen een rol spelen. Bij het inrichten van brandveiligheid binnen uw organisatie komt dus een hoop kijken. Ondanks de inzet van allerlei mensen binnen en buiten de organisatie blijkt het vaak voor veel bedrijven lastig om brandveiligheid onder controle te krijgen. Verschillende afdelingen en personen zijn op hun beurt verantwoordelijk en daardoor ‘zweeft’ brandveiligheid binnen de organisatie, waardoor het inrichten ervan onmogelijk wordt. Een juiste coördinatie en visie ontbreekt en dit gaat ten koste van het brandveiligheidsniveau.

Zet in op brandveiligheidsmanagement

Brafon Brandveiligheidsmanagement kan u ondersteunen om het verwachte brandveiligheidsniveau wél te behalen en er voor te zorgen dat de kosteneffectiviteit stijgt. Voor het inrichten van brandveiligheid is een gestructureerd beleid een vereiste. Ons stappenplan is daarin de perfecte leidraad! Want zelfstandige investeringen op het gebied van brandveiligheid in uw bedrijf zijn goed, maar zijn in veel situaties onnodig omdat het brandveiligheidsniveau te laag is en het niet aan de wettelijke eisen voldoet. Deze kosten ontstaan mede doordat er fouten zijn gemaakt bij de vergunningsaanvraag. De wetgeving biedt alle ruimte om gelijkwaardige oplossingen aan te dragen, die vanuit financieel en brandveiligheidsoogpunt juist veel beter zijn. Als specialist in brandveiligheidsmanagement helpen wij u hier graag bij. Zo schakelt u ons bijvoorbeeld in om een brandveiligheidsconcept op te stellen.

Maatwerk: vanuit risicodenken de brandveiligheid inrichten

Uw vastgoed is uniek en vraagt dus om een specifieke aanpak bij het inrichten van brandveiligheid. De overheid treedt steeds meer terug op het gebied van wetgeving en stimuleert dan ook om verder te denken dan de standaard wetten. Het is daarom veel beter om de brandveiligheid vanuit specifieke risico’s te waarborgen, dan te proberen deze binnen een algemeen kader in te vullen. Ervaring leert dat deze manier van brandveiligheidsmanagement leidt tot significante kostenbesparingen waarbij het brandveiligheidsniveau tevens hoger komt te liggen.

Stel een brandveiligheidsmanager aan

Door het opstellen van een brandveiligheidsbeleid krijgt u veel meer grip op uw brandveiligheidsuitgaven. U bent in staat een financieel meerjarenplan op te stellen, waardoor u allerlei onverwachte kosten voorkomt. Een belangrijk onderdeel in de aanpak op het gebied van brandveiligheidsmanagement van Brafon is het beschikbaar stellen van een brandveiligheidsmanager bij u op locatie. De brandveiligheidsmanager is uw spil in het gehele proces rondom het inrichten van brandveiligheid.

Bedrijfscontinuïteit door maatwerk

In de wet wordt voorgeschreven dat brandveiligheid menselijk letsel moet voorkomen of beperken. Schade en gevolgen voor uw bedrijfscontinuïteit worden echter niet genoemd in de wet. Dankzij onze aanpak, die wordt afgestemd op uw specifieke risico’s, creëren wij als expert in brandbeveiliging een positieve invloed op uw bedrijfscontinuïteit bij het inrichten van brandveiligheid. Als u ons nodig heeft voor andere dienstverleningen op het gebied van veiligheid, helpen we u uiteraard ook graag op een manier die uw bedrijfsproces zo min mogelijk verstoort. U schakelt ons naast brandveiligheidsmanagement bijvoorbeeld ook in voor het maken van een volledig bhv-beleidsplan.

Brandveiligheidsmaatregelen uitvoeren

Brafon Brandveiligheidsmanagement verzorgt namens u ook de regie op de uitvoering van bouwkundige, installatietechnische en organisatorische maatregelen. Samen met uw vaste partners, of met onze partners, gaan wij alles namens u uitvragen, beoordelen, en/of adviseren bij gunning. Ervaring leert dat er op deze wijze binnen een kortere doorlooptijd een kwalitatief veel beter resultaat kan worden behaald tegen lagere kosten. Investeren aan de voorkant levert dus meer veiligheid tegen lagere kosten op.

 

Vraag een offerte aan

Wilt u een concrete offerte ontvangen met de mogelijkheden omtrent het inrichten van brandveiligheid? Neem dan contact op met Pieter van Hoorn. Hij kan u verder helpen met alle informatie over brandveiligheidsmanagement. Stuur hiervoor een e-mail naar pieter.vanhoorn@brafon.nl

Contact

Direct contact met Brafon

Vul het formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op

Wilt u direct contact met ons?

U kunt ons ook altijd bellen!

Bel met Brafon: 088 0088345

E-mail info@brafon.nl

Voor alle overige contactinformatie, klik hier.

Opleidingskalender

Bekijk wanneer welke opleiding start bij Tesmo en Obex
Opleidingen van Tesmo
Opleidingen van Obex

Wij kunnen een totaalpakket op het gebied van brandveiligheid aanbieden

Brandveiligheids-management

Brafon maakt Nederland écht brandveiliger. Wij creëren brandveiligheid die door uw hele organisatie en door alle andere stakeholders gedragen wordt.

Dankzij een breed portfolio op het gebied van brandveiligheid kan Brafon u adviseren en ontzorgen voor uw complete vastgoedbestand.

Opleidingen

Obex is al bijna twintig jaar de meest betrouwbare opleider op het gebied van brandveiligheid en brandmeldinstallaties.

Obex leidt vakmensen op die meer willen leren op het gebied van bouwkundige en installatietechnische brandveiligheid.

Top