Brandveiligheidsmanagement

Bel met Brafon: 088 - 008 83 45

Vergroot de veiligheid van uw BHV-organisatie met MultiBel

Bij het uitbreken van een noodsituatie binnen uw organisatie is het belangrijk om zo snel mogelijk zoveel mogelijk mensen te alarmeren. Tijdens een incident, calamiteit, storing en/of crisis kan snel handelen immers van levensbelang zijn. Handmatig en persoonlijk mensen waarschuwen duurt soms te lang en kan met de huidige technieken sneller en efficiënter. Brafon werkt daarom samen met MultiBel. MultiBel is een automatisch oproepsysteem waarmee organisaties snel, eenvoudig en betrouwbaar een groep personen kunnen alarmeren in een noodsituatie. Dankzij deze snelle opvolging van MultiBel wordt via allerlei communicatiekanalen een grote groep personen die in de buurt is gewaarschuwd. De applicatie wordt per organisatie ingericht op de risico's die van toepassing zijn, waardoor er altijd maatwerk wordt geleverd.

Voor elke organisatie maatwerk

Elke organisatie en locatie is verschillend en dit heeft invloed op bijvoorbeeld de risico’s, en het BHV-beleid van uw organisatie. Door het inzetten van de BHV-alarmering van MultiBel kan de BHV-organisatie snel en effectief de juiste BHV’ers alarmeren. Door te werken met meerdere scenario’s bij verschillende calamiteiten worden de diverse rollen van de BHV-organisatie correct toebedeeld aan de betreffende calamiteit.
 

Hoe werkt MultiBel?

MultiBel is een oproepsysteem waarmee snel, eenvoudig en betrouwbaar een groep personen gealarmeerd kan worden. Dankzij MultiBel kan er over de grenzen van de eigen locatie of organisatie heen gekeken worden. Het platform is in staat om op te schalen naar externe BHV’ers die zich in de fysieke omgeving bevinden van de betreffende locatie met de calamiteit. Hierbij kan men denken aan collega’s werkzaam op een andere locatie maar dichtbij wonend, maar ook aan BHV’ers van andere organisaties en gebruikers van het platform. Hierdoor kan men bijvoorbeeld in de nachtelijke situaties een samenwerking aangaan met andere organisaties. Een goed voorbeeld hiervan is het plan “Extra handen in de nacht” opgesteld door GHOR Twente en vertegenwoordigers van zo’n 24 zorginstellingen.
 

Een snelle opvolging is belangrijk

Een snelle en effectieve alarmering bespaart tijd, beperkt de vervolgschade en zorgt voor continuïteit. Een alarmoproep kan op meerdere manieren 'geactiveerd' worden, door bijvoorbeeld:
 

  • een app
  • een telefoon, mobiel en vast
  • een email
  • een mobiele of vaste noodknop
  • een gekoppelde brandmeldcentrale
  • een IoT sensor of software applicatie

Doorbreek de stiltestand

Vervolgens worden mensen in de nauwe omgeving bereikt met een noodsignaal. Dit signaal kan worden verzonden via pushbericht, SMS, e-mail of pieper. Ook kunnen 10 personen automatisch gebeld worden. Hebben mensen hun telefoon per ongeluk op stiltestand staan? Geen probleem! MultiBel doorbreekt de stiltestand en gebruikt alle kanalen, totdat de persoon de oproep bevestigt of afwijst.
 

Koppel MultiBel aan uw brandmeldinstallatie

De applicatie van MultiBel kan aan uw brandmeldinstallatie gekoppeld worden. Wanneer een brandmelder brand aangeeft, wordt er automatisch een alarmering verzonden naar de (aanwezige) BHV’ers, beheerder, interne brandweer, ontruimers, directie of crisisteam. Deze NEN-EN 54 gecertificeerde brandalarmering zorgt ervoor dat de brand sneller kan worden geverifieerd, ontruimingen sneller op gang komen en de schade wordt beperkt. Juist de eerste minuten van een brand zijn immers cruciaal om in te grijpen.
 

Informatie / Offerte aanvragen

Wilt u meer informatie of wilt u een concrete offerte ontvangen met de mogelijkheden voor uw BHV-organisatie? Neem dan contact met Twan Lenders op. Hij kan u verder helpen met alle informatie over MultiBel.
Mail Twan.

 
Contact

Direct contact met Brafon

Vul het formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op

Wilt u direct contact met ons?

U kunt ons ook altijd bellen!

Bel met Brafon: 088 0088345

E-mail info@brafon.nl

Voor alle overige contactinformatie, klik hier.

Opleidingskalender

Bekijk wanneer welke opleiding start bij Tesmo en Obex
Opleidingen van Tesmo
Opleidingen van Obex

Wij kunnen een totaalpakket op het gebied van brandveiligheid aanbieden

Brandveiligheids-management

Brafon maakt Nederland écht brandveiliger. Wij creëren brandveiligheid die door uw hele organisatie en door alle andere stakeholders gedragen wordt.

Dankzij een breed portfolio op het gebied van brandveiligheid kan Brafon u adviseren en ontzorgen voor uw complete vastgoedbestand.

Opleidingen

Obex is al bijna twintig jaar de meest betrouwbare opleider op het gebied van brandveiligheid en brandmeldinstallaties.

Obex leidt vakmensen op die meer willen leren op het gebied van bouwkundige en installatietechnische brandveiligheid.

Top