Brandveiligheidsmanagement

Bel met Brafon: 088 - 008 83 45

Laat een ontruimingsplan opstellen

Het opstellen van een ontruimingsplan voor uw gebouw is verplicht volgens het Bouwbesluit 2012 artikel 6.23, de Arbowet artikel 15 en het Arbobesluit zodra er een brandmeldinstallatie aanwezig is. Deze plannen worden onder meer getoetst door het bevoegd gezag, maar ook door de Arbeidsinspectie of een arbodienst.

Een verplicht onderdeel van het ontruimingsplan is de veiligheidsplattegronden per bouwlaag. Daarop moet alle veiligheidsinformatie vermeld staan, maar de ontruimingsplattegronden zijn niet altijd verplicht. Brafon Brandveiligheidsmanagement kan u helpen met het opstellen van een ontruimingsplan.

Het verschil tussen een veiligheidsplattegrond en ontruimingsplan 

De NEN 8112 schrijft het verschil tussen een veiligheids- en ontruimingsplattegrond voor. Een veiligheidsplattegrond is een plattegrond met daarop alle veiligheidsinformatie over een gebouw voor de eigen organisatie. Deze is verplicht in het ontruimingsplan en per bouwlaag. 

De ontruimingsplattegrond is een afgeleide van de veiligheidsplattegrond. Het betreft een plattegrond van een gebouw, fabriek of technische installatie, of gedeelte hiervan, waarop de vluchtroutes en (nood)uitgangen en de locaties van (hand)brandbestrijdingsmiddelen, handbrandmelders en reddingsmiddelen zijn weergegeven. Dit zijn dan ook de plattegronden die op logische plaatsen verspreid hangen binnen het bedrijfspand om brandveiligheid te waarborgen.

 

Verplichting voor gebouweigenaren

Het opstellen van een ontruimingsplan is echter niet altijd verplicht voor u. Dit is afhankelijk van: 

  • De bedrijfsoppervlakte (m2); 
  • Aantal bouwlagen (verdiepingen); 
  • De aanwezigheid van een bhv-organisatie; 
  • Aantal locaties van uw bedrijf (vestigingen). 

Hulp van een professional

Brafon Brandveiligheidsmanagement kan deze ontruimingsplattegronden (op A3-formaat) voor u verzorgen. In het ontruimingsplan dat we opstellen, staat beschreven waar de ontruimingsplattegronden dienen te hangen en hoeveel er moeten zijn. De ontruimingsplattegronden worden door middel van kliklijsten aan de muur gemonteerd. Door gebruik te maken van kliklijsten kunnen bhv’ers de ontruimingsplattegronden tijdens incidenten snel en makkelijk pakken en aan hulpdiensten overhandigen wanneer daarom gevraagd wordt. Naast het opstellen van een ontruimingsplan helpen we u graag met andere diensten op het gebied van consultancy voor brandveiligheid. Zo ondersteunen we u bijvoorbeeld bij het opstellen van een PvE.


 

Vraag een offerte op maat aan

 

Bent u benieuwd naar de concrete mogelijkheden om een ontruimingsplan te laten opstellen? Neem dan contact op met Iwan van Oijen. Deze expert in brandveiligheid kan u verder helpen met alle informatie over ontruimingsplattegronden. Stuur hiervoor een e-mail naar iwan.vanoijen@brafon.nl

Contact

Direct contact met Brafon

Vul het formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op

Wilt u direct contact met ons?

U kunt ons ook altijd bellen!

Bel met Brafon: 088 0088345

E-mail info@brafon.nl

Voor alle overige contactinformatie, klik hier.

Opleidingskalender

Bekijk wanneer welke opleiding start bij Tesmo en Obex
Opleidingen van Tesmo
Opleidingen van Obex

Wij kunnen een totaalpakket op het gebied van brandveiligheid aanbieden

Brandveiligheids-management

Brafon maakt Nederland écht brandveiliger. Wij creëren brandveiligheid die door uw hele organisatie en door alle andere stakeholders gedragen wordt.

Dankzij een breed portfolio op het gebied van brandveiligheid kan Brafon u adviseren en ontzorgen voor uw complete vastgoedbestand.

Opleidingen

Obex is al bijna twintig jaar de meest betrouwbare opleider op het gebied van brandveiligheid en brandmeldinstallaties.

Obex leidt vakmensen op die meer willen leren op het gebied van bouwkundige en installatietechnische brandveiligheid.

Top