Brandveiligheidsmanagement

Bel met Brafon: 088 - 008 83 45

Veiligheidsplattegronden ten behoeve van het ontruimingsplan

Een ontruimingsplan is verplicht volgens het Bouwbesluit 2012 artikel 6.23, de Arbowet artikel 15 en het Arbobesluit zodra er een brandmeldinstallatie aanwezig is. Deze plannen worden onder meer getoetst door het bevoegd gezag, maar ook door de Arbeidsinspectie of een arbodienst. Verplicht onderdeel van het ontruimingsplan zijn de veiligheidsplattegronden. 

In het ontruimingsplan worden veiligheidsplattegronden van uw pand toegevoegd. Veiligheidsplattegronden zijn tekeningen van het pand waarop de veiligheidsmaatregelen zijn opgenomen te denken aan de brandblussers, haspels en EHBO-koffers. De plattegronden voldoen aan de NEN1414 en dragen bij aan het veiligheidsbewustzijn.

Verschil in veiligheidsplattegronden en ontruimingsplattegronden

Er is een verschil tussen het opstellen van een veiligheidsplattegrond en een ontruimingsplattegrond. Dit staat beschreven in de NEN8112:2017. Een veiligheidsplattegrond geeft alle veiligheid gerelateerde informatie weer, terwijl de ontruimingsplattegrond alleen informatie met betrekking tot ontruiming geeft. Brafon kan u helpen met het realiseren van beide plattegronden.

Informatie / Offerte aanvragen

Wilt u meer informatie of wilt u een concrete offerte ontvangen met de mogelijkheden? Neem dan contact op met Iwan van Oijen. Hij kan u verder helpen met alle informatie over veiligheidsplattegronden.
Mail Iwan

 
Contact

Direct contact met Brafon

Vul het formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op

Wilt u direct contact met ons?

U kunt ons ook altijd bellen!

Bel met Brafon: 088 0088345

E-mail info@brafon.nl

Voor alle overige contactinformatie, klik hier.

Opleidingskalender

Bekijk wanneer welke opleiding start bij Tesmo en Obex
Opleidingen van Tesmo
Opleidingen van Obex

Wij kunnen een totaalpakket op het gebied van brandveiligheid aanbieden

Brandveiligheids-management

Brafon maakt Nederland écht brandveiliger. Wij creëren brandveiligheid die door uw hele organisatie en door alle andere stakeholders gedragen wordt.

Dankzij een breed portfolio op het gebied van brandveiligheid kan Brafon u adviseren en ontzorgen voor uw complete vastgoedbestand.

Opleidingen

Obex is al bijna twintig jaar de meest betrouwbare opleider op het gebied van brandveiligheid en brandmeldinstallaties.

Obex leidt vakmensen op die meer willen leren op het gebied van bouwkundige en installatietechnische brandveiligheid.

Top