Brandveiligheidsmanagement

Bel met Brafon: 088 - 008 83 45

Blijf op de hoogte van de actualiteiten!

Nieuwsberichten en Kennispublicaties

De wereld van brandveiligheid is continu in beweging. Verschillende normen worden uitgebracht en andere worden juist gewijzigd. Houd uw kennis op het juiste peil. Brafon selecteert voor u de meest interessante en actuele nieuwsberichten.

Regelmatig stelt Brafon ook kennispublicaties beschikbaar die verder ingaan op de actualiteit. Dankzij deze kennispublicaties biedt Brafon u wat extra verdieping over allerlei brandveiligheidsonderwerpen. Via onze social media kanalen delen wij alle berichten ook met u. 

Nieuwsberichten

Kennispublicatie: Het onderhoud van Installatietechnische Brandveiligheid | 25-06-2020

Wie kent niet de groene pictogrammen boven de deuren (vluchtrouteaanduiding), de brandslanghaspels, blussers, rookmelders en de brandmeldcentrales? Ze hangen allemaal voor de veiligheid in een gebouw. Al deze middelen hebben in principe onderhoud nodig, maar over de mate van onderhoud bestaat nogal veel onduidelijkheid. Brafon Brandveiligheidsmanagement deelt daarom graag wat informatie hierover.

Collega behaalt diploma Specialist Brandpreventie | 24-06-2020

Geslaagd! Onze collega Pieter Peeters heeft het diploma Specialist Brandpreventie van het Instituut Fysieke Veiligheid (IFV) behaald! Met het diploma op zak kan Pieter zijn werkzaamheden als Toezichthouder Kwaliteitsborging nog beter uitvoeren.

Nieuwe datum voor inwerkingtreding Omgevingswet: | 21-05-2020

De Omgevingswet moet per 1 januari 2022 in werking treden. Dat maakte minister Ollongren van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties in een brief aan beide Kamers bekend. De regering was voornemens om de nieuwe Omgevingswet op 1 januari 2021 in werking te laten treden, maar dat bleek eerder al onhaalbaar. Met de nieuwe voorgestelde datum van 1 januari 2022 wil de overheid meer tijd en ruimte creëren voor een goede invoering van de wet.

Leden VNG beoordelen ontwerpbesluit Wkb | 18-05-2020

De leden van de Vereniging van Nederlandse Gemeente, de Vereniging Bouw en Woningtoezicht Nederland, de Veiligheidsregio’s en de gezamenlijke Omgevingsdiensten hebben het ontwerpbesluit ‘Kwaliteitsborging voor het bouwen’ beoordeeld op onder meer het proces als op de uitvoerbaarheid. Het gegeven oordeel van de partijen was niet positief.

Kennispublicatie: Brandveiligheid in parkeergarages en elektrische auto's | 15-04-2020

​Als gevolg van de verduurzaming van de energievoorzieningen en de snelle ontwikkelingen van de technologieën op dit gebied neemt het aantal elektrische auto’s op Nederlandse wegen alsmaar toe. Om het gebruik van voertuigen aangedreven door niet fossiele brandstoffen te stimuleren en te faciliteren worden er steeds meer oplaadpunten in parkeergarages gerealiseerd. Maar welke invloed heeft deze ontwikkeling op de brandveiligheid van parkeergarages?

Kennispublicatie: Brandgevaarlijke opslag in beschermde vluchtroute | 05-03-2020

De brand in een Arnhemse woonflat, in de nieuwjaarsnacht, heeft de discussie over de brandveiligheid van woongebouwen en het hierin vereiste brandveilige gebruik doen oplaaien. Brafon Brandveiligheidsmanagement deelt in deze kennispublicatie de wettelijke eisen rondom brandgevaarlijke opslag in beschermde vluchtroutes.

Kennispublicatie: Bent u voorbereid op de nieuwe bepalingen voor rookwerendheid? | 16-01-2020

Het Bouwbesluit 2012 komt te vervallen. Deze wordt vervangen door het Besluit Bouwwerken Leefomgeving (BBL), dat wordt aangestuurd vanuit de komende Omgevingswet. Dit is waarschijnlijk geen nieuws voor u, maar de verschillende wijzigingen zullen nog niet allemaal bekend zijn. Met deze kennispublicatie leggen we graag de nieuwe bepalingen voor rookwerendheid uit.  
Klik hier voor ons nieuwsarchief >
Contact

Direct contact met Brafon

Vul het formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op

Wilt u direct contact met ons?

U kunt ons ook altijd bellen!

Bel met Brafon: 088 0088345

E-mail info@brafon.nl

Voor alle overige contactinformatie, klik hier.

Top