Brandveiligheidsmanagement

Bel met Brafon: 088 - 008 83 45

Blijf op de hoogte van de actualiteiten!

Nieuwsberichten en Kennispublicaties

De wereld van brandveiligheid is continu in beweging. Verschillende normen worden uitgebracht en andere worden juist gewijzigd. Houd uw kennis op het juiste peil. Brafon selecteert voor u de meest interessante en actuele nieuwsberichten.

Regelmatig stelt Brafon ook kennispublicaties beschikbaar die verder ingaan op de actualiteit. Dankzij deze kennispublicaties biedt Brafon u wat extra verdieping over allerlei brandveiligheidsonderwerpen. Via onze social media kanalen delen wij alle berichten ook met u. 

Nieuwsberichten

NEN 2555 herzien voor Rookmelders in woonfuncties | 13-10-2021

Woningeigenaren opgelet: De NEN en Federatie Veilig Nederland hebben samengewerkt aan de herziening van NEN 2555 ‘Brandveiligheid van gebouwen - Rookmelders voor woonfuncties’. De herziening is naar aanleiding van de aankomende wetgeving die per 1 juli 2022 van kracht wordt. Vanaf dat moment is het verplicht om in iedere woning een werkende rookmelder te hebben hangen. Tevens is de norm technisch geactualiseerd.

Fijne feestdagen en op naar 2021 | 24-12-2020

Het jaar 2020 ligt bijna achter ons. Een jaar dat ons allemaal voor grote uitdagingen heeft gezet. We werden door het vervelende COVID-19 virus soms beperkt in onze mogelijkheden, maar tegelijkertijd werden we ook vindingrijk. We kijken er naar uit om komend jaar weer persoonlijk bij u langs kunnen komen. Tot die tijd hopen wij dat u en uw collega’s gezond blijven en wensen u prettige feestdagen.

Kennispublicatie: Luminescerende vluchtrouteaanduiding | 27-08-2020

Vluchtrouteaanduiding blijkt een onderwerp te zijn waarover veel vragen bestaan. Regelmatig krijgen wij vragen aan welke norm pictogrammen van vluchtrouteaanduiding moeten voldoen. Waar moeten deze pictogrammen aangebracht worden? En moet vereiste vluchtrouteaanduiding (intern) verlicht worden uitgevoerd? Steeds vaker duiken 'pictogramstickers’ op. Maar mag dit?  Om hierover meer duidelijkheid te verschaffen deelt Brafon deze maand een kennispublicatie over vluchtrouteaanduiding. 

Diploma Omgevingsrecht behaald | 11-08-2020

Onze collega Bart Lohuis heeft eind vorige maand het diploma Omgevingsrecht behaald. Bart volgende deze opleiding bij de Bestuursacademie en is dankzij de lessen volledig de hoogte van alle recente ontwikkelingen op het gebied van omgevingsrecht. Met het oog op de nieuwe Omgevingswet is dit enorme voorsprong.

Brafon Brandveiligheidsmanagement support Vitesse | 04-08-2020

Tot het einde van het seizoen 2020/2021 heeft Brafon Brandveiligheidsmanagement zich verbonden aan bij de businessclub van Vitesse. Brafon Brandveiligheidsmanagement zit gevestigd in Arnhem en wil met de samenwerking met Vitesse de regionale banden versterken. Directeur Pieter van Hoorn zette onlangs zijn handtekening onder het contract.

Drie collega’s behalen het diploma Bouwkundige Brandveiligheid | 17-07-2020

Geslaagd! Onze drie collega’s Richard Bakker, Tyrza Plomp en Pieter Peeters hebben begin deze maand hun diploma Bouwkundige Brandveiligheid behaald. Zij volgden de gelijknamige opleiding bij onze zusterorganisatie Obex Opleidingen en hebben nu in één keer het examen met goed gevolg afgelegd.

Kennispublicatie: Inspectiecertificering kan leiden tot schijnveiligheid | 08-07-2020

Het op papier voldoen aan de regelgeving, betekent nog niet dat een gebouw ook daadwerkelijk veilig is. Brafon Brandveiligheidsmanagement licht graag een en ander toe in deze kennispublicatie, om u te waarschuwen voor onveilige situaties.

Kennispublicatie: Het onderhoud van Installatietechnische Brandveiligheid | 25-06-2020

Wie kent niet de groene pictogrammen boven de deuren (vluchtrouteaanduiding), de brandslanghaspels, blussers, rookmelders en de brandmeldcentrales? Ze hangen allemaal voor de veiligheid in een gebouw. Al deze middelen hebben in principe onderhoud nodig, maar over de mate van onderhoud bestaat nogal veel onduidelijkheid. Brafon Brandveiligheidsmanagement deelt daarom graag wat informatie hierover.

Collega behaalt diploma Specialist Brandpreventie | 24-06-2020

Geslaagd! Onze collega Pieter Peeters heeft het diploma Specialist Brandpreventie van het Instituut Fysieke Veiligheid (IFV) behaald! Met het diploma op zak kan Pieter zijn werkzaamheden als Toezichthouder Kwaliteitsborging nog beter uitvoeren.

Nieuwe datum voor inwerkingtreding Omgevingswet: | 21-05-2020

De Omgevingswet moet per 1 januari 2022 in werking treden. Dat maakte minister Ollongren van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties in een brief aan beide Kamers bekend. De regering was voornemens om de nieuwe Omgevingswet op 1 januari 2021 in werking te laten treden, maar dat bleek eerder al onhaalbaar. Met de nieuwe voorgestelde datum van 1 januari 2022 wil de overheid meer tijd en ruimte creëren voor een goede invoering van de wet.
Contact

Direct contact met Brafon

Vul het formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op

Wilt u direct contact met ons?

U kunt ons ook altijd bellen!

Bel met Brafon: 088 0088345

E-mail info@brafon.nl

Voor alle overige contactinformatie, klik hier.

Opleidingskalender

Bekijk wanneer welke opleiding start bij Tesmo en Obex
Opleidingen van Tesmo
Opleidingen van Obex

Wij kunnen een totaalpakket op het gebied van brandveiligheid aanbieden

Brandveiligheids-management

Brafon maakt Nederland écht brandveiliger. Wij creëren brandveiligheid die door uw hele organisatie en door alle andere stakeholders gedragen wordt.

Dankzij een breed portfolio op het gebied van brandveiligheid kan Brafon u adviseren en ontzorgen voor uw complete vastgoedbestand.

Opleidingen

Obex is al bijna twintig jaar de meest betrouwbare opleider op het gebied van brandveiligheid en brandmeldinstallaties.

Obex leidt vakmensen op die meer willen leren op het gebied van bouwkundige en installatietechnische brandveiligheid.

Top