Brandveiligheidsmanagement

Bel met Brafon: 088 - 008 83 45

Inwerkingtreding Omgevingswet uitgesteld

02-04-2020 |

Inwerkingtreding Omgevingswet uitgesteld

De inwerkingtreding van de Omgevingswet wordt uitgesteld. Dat maakte minister Stientje van Veldhoven (Milieu en Wonen D66) middels een algemene brief aan de Tweede Kamer bekend. De regering was voornemens om de nieuwe Omgevingswet op 1 januari 2021 in werking te laten treden, maar dat blijkt dus onhaalbaar. 

De minister wijst onder andere naar de corona-crisis, waardoor de inwerkingtreding pas op een later tijdstip zal gaan plaatsvinden. In de Kamerbrief wordt aangegeven dat het Rijk en decentrale overheden gezien de actuele ontwikkelingen rondom het coronavirus en de hiermee gepaard gaande maatregelen andere prioriteiten stellen, wat effect heeft op de implementatie van de Omgevingswet. Een voorstel voor een nieuwe inwerkingtredingsdatum zal na overleg met de betrokken bestuurlijke partners bekend worden gemaakt.

Over de nieuwe Omgevingswet

Met de implementatie van de nieuwe Omgevingswet zal het omgevingsrecht vereenvoudigd worden. Hierbij wordt een groot aantal wetten gebundeld in één nieuwe Omgevingswet. Vanuit deze omgevingswet worden een viertal Algemene Maatregelen van Bestuur (AMvB’s) aangestuurd, waaronder het nieuwe Besluit Bouwwerken Leefomgeving (BBL). Het BBL zal het vigerende Bouwbesluit 2012 en de hierin opgenomen voorschriften vervangen. Dit besluit bevat regels over veiligheid, gezondheid, duurzaamheid en bruikbaarheid bij het (ver)bouwen van een bouwwerk, de staat van een bouwwerk, het gebruik van een bouwwerk en het uitvoeren van bouw- en sloopwerkzaamheden.
 

U nu toch al voorbereiden op de Omgevingswet

De implementatie van de Omgevingswet heeft grote gevolgen voor de huidige bouwregelgeving en de hierin opgenomen brandveiligheidsvoorschriften. Om goed voorbereid te zijn op de implementatie van de nieuwe Omgevingswet en de hiermee gepaard gaande inwerkingtreding van het Besluit Bouwwerken Leefomgeving heeft Obex Opleidingen de speciale lesdag ‘Van Bouwbesluit naar BBL’ ontwikkeld. Tijdens deze 1-daagse opleiding wordt een volledig beeld gegeven van de huidige en toekomstige uiteenzetting van brandveiligheidsvoorschriften en worden de wijzigingen met betrekking tot de brandveiligheidsvoorschriften behandeld.

Contact

Direct contact met Brafon

Vul het formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op

Wilt u direct contact met ons?

U kunt ons ook altijd bellen!

Bel met Brafon: 088 0088345

E-mail info@brafon.nl

Voor alle overige contactinformatie, klik hier.

Top