Brandveiligheidsmanagement

Bel met Brafon: 088 - 008 83 45

Inwerkingtreding Omgevingswet uitgesteld naar 1 juli 2022

27-05-2021 |

Inwerkingtreding Omgevingswet uitgesteld naar 1 juli 2022


De inwerkingtreding van de aanstaande Omgevingswet is definitief uitgesteld naar 1 juli 2022. Tot op heden stond de inwerkingtreding gepland op 1 januari 2022 maar die datum noemt minister Ollongren van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties in een brief aan de Eerste en Tweede Kamer niet haalbaar. Het uitstel van deze wet geeft de overheid meer tijd om op een zorgvuldige manier de wet te introduceren.


De ingangsdatum van de Omgevingswet is al vaker uitgesteld. Nu de inwerkingtreding opnieuw is uitgesteld krijgen uitvoeringsorganisaties meer tijd om de wet voor te breiden. Het uitstel is nodig om de alle systemen goed op te leveren, in te regelen en stabiel werkend te krijgen. Daarnaast wil de minister alle betrokken partijen voldoende tijd bieden voor de uitvoeringspraktijk en de eindgebruikers (burgers en bedrijven) om de inhoud van het stelsel te beproeven en ermee te oefenen.

 

Wet Kwaliteitsborging voor het bouwen

De Wet kwaliteitsborging voor het bouwen, de Wkb, gaat op hetzelfde moment als de Omgevingswet van start. De beoogde inwerkingtredingsdatum van de Wkb wordt dus ook 1 juli 2022.

 

De brief die naar de Kamer is gestuurd

De Kamerbrief die minster Ollongren heeft gestuurd kunt u hier op de website van de Rijksoverheid lezen. 

 

U voorbereiden op de Omgevingswet

De implementatie van de Omgevingswet heeft grote gevolgen voor de huidige bouwregelgeving en de hierin opgenomen brandveiligheidsvoorschriften. Om goed voorbereid te zijn op de implementatie van de nieuwe Omgevingswet en de hiermee gepaard gaande inwerkingtreding van het Besluit Bouwwerken Leefomgeving heeft ons zusterbedrijf Obex Opleidingen de 2-daagse opleiding Besluit Bouwwerken Leefomgeving ontwikkeld. U krijgt een compleet beeld van (publiekrechtelijke) verplichtingen. Dit zijn voorschriften die vanuit wet- en regelgeving worden gesteld en aan u opgelegd worden vanuit de overheid. Bent u al bekend met Bouwbesluit? Volg dan de speciale lesdag ‘Van Bouwbesluit naar BBL’ 

 

 

 

 

Contact

Direct contact met Brafon

Vul het formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op

Wilt u direct contact met ons?

U kunt ons ook altijd bellen!

Bel met Brafon: 088 0088345

E-mail info@brafon.nl

Voor alle overige contactinformatie, klik hier.

Opleidingskalender

Bekijk wanneer welke opleiding start bij Tesmo en Obex
Opleidingen van Tesmo
Opleidingen van Obex

Wij kunnen een totaalpakket op het gebied van brandveiligheid aanbieden

Brandveiligheids-management

Brafon maakt Nederland écht brandveiliger. Wij creëren brandveiligheid die door uw hele organisatie en door alle andere stakeholders gedragen wordt.

Dankzij een breed portfolio op het gebied van brandveiligheid kan Brafon u adviseren en ontzorgen voor uw complete vastgoedbestand.

Opleidingen

Obex is al bijna twintig jaar de meest betrouwbare opleider op het gebied van brandveiligheid en brandmeldinstallaties.

Obex leidt vakmensen op die meer willen leren op het gebied van bouwkundige en installatietechnische brandveiligheid.

Top