Brandveiligheidsmanagement

Bel met Brafon: 088 - 008 83 45

Leden VNG beoordelen ontwerpbesluit Wkb

18-05-2020 |

Leden VNG beoordelen ontwerpbesluit Wkb

De leden van de Vereniging van Nederlandse Gemeente, de Vereniging Bouw en Woningtoezicht Nederland, de Veiligheidsregio’s en de gezamenlijke Omgevingsdiensten hebben het ontwerpbesluit ‘Kwaliteitsborging voor het bouwen’ beoordeeld op onder meer het proces als op de uitvoerbaarheid. Het gegeven oordeel van de partijen was niet positief.
 

'Te veel obstakels'

De genoemde partijen steunen het streven om een stelsel te realiseren waarbij de bouwregelgeving beter wordt nageleefd, maar ziet momenteel nog te veel obstakels om dit goed in te richten. De betrokken wijzen erop dat snelheid waarmee de wet gerealiseerd moet worden ten koste gaat van de zorgvuldigheid.

Aangegeven is dat het de verwachting is dat de implementatie van het Besluit Kwaliteitsborging niet resulteert in een verbetering ten opzichte van de huidige situatie. Tevens zijn zorgen over de uitvoerbaarheid, handhaafbaarheid en betaalbaarheid van deze uitwerking van de Wet Kwaliteitsborging Bouw (Wkb).
 

Zet een brandveiligheidsmanager in!

Brafon Brandveiligheidsmanagement kan u ondersteunen bij het proces in Kwaliteitsborging voor het bouwen. Bekijk de mogelijkheden voor de inzet van een brandveiligheidsmanager bij u. 
 

Volledige brief

Lees hier de volledige brief VNG inbreng voorhang Besluit Kwaliteitsborging voor het bouwen.

Contact

Direct contact met Brafon

Vul het formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op

Wilt u direct contact met ons?

U kunt ons ook altijd bellen!

Bel met Brafon: 088 0088345

E-mail info@brafon.nl

Voor alle overige contactinformatie, klik hier.

Top