Brandveiligheidsmanagement

Bel met Brafon: 088 - 008 83 45

Brandveiligheid ‘niet zelfredzame bewoners’ Humanitas DMH wordt verhoogd door unieke samenwerking met zusterbedrijf van Google
 

ARNHEM - Zorginstelling Humanitas DMH heeft als eerste zorginstelling van Nederland de brandveiligheid van haar vastgoed verhoogd, door middel van een unieke brandveiligheidsaanpak. Humanitas DMH heeft ‘slimme’ Nest Protect rookmelders geplaatst door een erkende installateur, die dat op advies van een brandveiligheidsbureau Brafon Brandveiligheidsmanagement uitvoerde.Deze aanpak leent zich uitstekend voor situaties waar de menselijke risico’s groot zijn, maar waar de huidige wet- en regelgeving sterk te kort schiet, zoals bijvoorbeeld de grote groep (kwetsbare) mensen die niet in staat zijn om adequaat te reageren op een brand.  Humanitas DMH maakt zich hard voor de (brand)veiligheid van haar bewoners en met het het Brafon concept wordt deze groep direct geholpen.
 

Hoe werkt deze aanpak?

Rookmelders kunnen levens redden en zijn relatief goedkoop in aankoop en aanleg. Maar dan moeten de rookmelders wel op een correcte manier zijn aangebracht én moeten bewoners natuurlijk wel in staat zijn om te kunnen reageren op een brandmelding. Vooral bij minder zelfredzame mensen is dat laatste een groot probleem. De oplossing ligt dus in een snelle alarmopvolging door anderen. Juist daar ligt de toegevoegde waarde van Brafon in combinatie met het toepassen van intelligente Nest rook- en koolmonoxidemelder. De Nest Protect is de eerste melder voor huishoudelijk gebruik waarvan je het alarm kunt afzetten met je mobiel. En hij vertelt je wat en waar een eventuele noodsituatie is en kan zelfs een melding naar jouw mobiel of dat van eventuele naasten sturen. Brafon inspecteert het pand op brand- en vluchtveiligheid, geeft daarin adviezen en zorgt samen met de installateur dat de rookmelders op een correcte en functionele wijze worden geprojecteerd. Ze worden op plekken gemonteerd waar dat nodig is en er wordt direct gekeken hoe bewoners eventueel het beste geëvacueerd kunnen worden.
 

Direct reactie bij een noodsituatie!

De oplossing om mensenlevens te redden ligt namelijk in een snelle detectie en opvolging. Het grote voordeel van Nest rookmelders is dat ze eenvoudig gekoppeld kunnen worden aan verschillende ontvangers (smartphones). In én buiten het woongebouw kunnen dus meerdere mensen direct worden gewaarschuwd, onder andere een eventuele zusterpost. Er komt hier geen meldkamer als tussenpersoon, maar er kan direct worden gereageerd. Hier ligt, in combinatie met het brandveiligheidsplan van Brafon, een enorm brandveiligheidspotentie.
 

De eerste slimme rookmelders zijn geplaatst

Humanitas DMH liet eind 2017 de eerste Nest Protect rookmelders, die onderdeel uitmaken van het Brafon concept, plaatsen. Deze rookmelders zijn volledig in functie.

 


Brafon & Humanitas

RelatieHumanitas
Start project: 2017
Realisatie: 2017 - heden
Doelgroep: Zorginstelling
Contactpersoon Brafon : Pieter van Hoorn

Contact

Direct contact met Brafon

Vul het formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op

Wilt u direct contact met ons?

U kunt ons ook altijd bellen!

Bel met Brafon: 088 0088345

E-mail info@brafon.nl

Voor alle overige contactinformatie, klik hier.

Opleidingskalender

Bekijk wanneer welke opleiding start bij Tesmo en Obex
Opleidingen van Tesmo
Opleidingen van Obex

Wij kunnen een totaalpakket op het gebied van brandveiligheid aanbieden

Brandveiligheids-management

Brafon maakt Nederland écht brandveiliger. Wij creëren brandveiligheid die door uw hele organisatie en door alle andere stakeholders gedragen wordt.

Dankzij een breed portfolio op het gebied van brandveiligheid kan Brafon u adviseren en ontzorgen voor uw complete vastgoedbestand.

Opleidingen

Obex is al bijna twintig jaar de meest betrouwbare opleider op het gebied van brandveiligheid en brandmeldinstallaties.

Obex leidt vakmensen op die meer willen leren op het gebied van bouwkundige en installatietechnische brandveiligheid.

BHV-trainingen

Tesmo is gespecialiseerd op het gebied van organisatorische brandveiligheid. Denk aan het opleiden, trainen en oefenen van uw BHV-organisatie.‚Äč

Top