Brandveiligheidsmanagement

Bel met Brafon: 088 - 008 83 45

‘Frion verhoogt brandveiligheid van eigen vastgoed dankzij een beleid dat is opgesteld samen met een brandveiligheidsmanager’


ARNHEM / ZWOLLE - Zorginstelling Frion heeft de afgelopen jaren stevig ingezet op een brandveiligheidsbeleid, waarvan momenteel de resultaten zichtbaar worden. De zorginstelling geeft het thema ‘veiligheid’ een hoge prioriteit en daar valt Brandveiligheid vanzelfsprekend ook onder. Het voldoen aan de norm is één, maar het kan altijd beter, zo is hun opvatting. Frion en Brafon Brandveiligheidsmanagement werken dan ook samen om continu de brandveiligheid te verhogen.

Eind 2015 sloegen Frion en Brafon, na een kennismaking op één van de Brafon seminars, de handen ineen om de brandveiligheid naar een hoger niveau te tillen. Samen is er een integraal ‘masterplan’ over brandveiligheid opgesteld. De organisatie werkte hierbij intensief samen met een brandveiligheidsmanager van Brafon. Deze brandveiligheidsmanager, die enkele volle dagen per jaar op locatie aanwezig is, neemt op initiatief van Frion de voortrekkersrol en wordt betrokken bij de implementatie van het masterplan. Ook wordt hij in de toekomst betrokken bij nieuwbouwplannen.
 

Waarom een brandveiligheidsmanager?

Voor Frion geldt dat het voorkomen van brand belangrijker is dan alleen voldoen aan de wettelijke normen. Het hebben van een brandmeldinstallatie in elk gebouw is een goed begin, maar ook het blijven oefenen van bijvoorbeeld ontruimingen is hier onderdeel van. “De brandveiligheid moet immers goed geregeld zijn voor cliënten en collega’s”, stelt Ronny Brok, die als adviseur Vastgoed en ICT verantwoordelijk is voor de brandveiligheid bij Frion.
 

"Het verhaal van Brafon is hetgene ik voor ogen had"

“Het brandveiligheidsbeleid dat Brafon tijdens hun seminar vertelde was precies het beeld dat ik voor ogen had bij Frion”, zegt Brok.  “We hadden de brandmeldinstallaties altijd wel goed voor elkaar, maar een brandmeldinstallatie voorkomt geen brand. Dus moest het hele plaatje compleet zijn. Op bouwkundig, installatietechnisch en organisatorisch niveau. Daarom hebben we samen met Brafon een beleid opgesteld waarin al die punten samen komen. Onderdeel van dat beleid was ook de prioscan, waardoor wij al ons vastgoed hebben ingedeeld in prioriteiten. Op basis daarvan is onze planning gemaakt om de brandveiligheid op te pakken.” De meerwaarde van een brandveiligheidsmanager werd gauw duidelijk. “We voldeden soms wel aan de norm van het Bouwbesluit, maar dat was voor ons niet voldoende. Met de tussenkomst van een brandveiligheidsmanager wordt wel overal aan gedacht.”

De komende maanden wordt het brandveiligheidsbeleid verder uitgevoerd. Uiteindelijk wordt al het vastgoed van Frion op brandveiligheid getoetst en daar waar nodig aangepast.

 


Brafon & Frion

RelatieFrion
Start project: 2015
Realisatie: 2015 - heden
Doelgroep: Zorginstelling
Contactpersoon Brafon : Bart Lohuis
 

Contact

Direct contact met Brafon

Vul het formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op

Wilt u direct contact met ons?

U kunt ons ook altijd bellen!

Bel met Brafon: 088 0088345

E-mail info@brafon.nl

Voor alle overige contactinformatie, klik hier.

Opleidingskalender

Bekijk wanneer welke opleiding start bij Tesmo en Obex
Opleidingen van Tesmo
Opleidingen van Obex

Wij kunnen een totaalpakket op het gebied van brandveiligheid aanbieden

Brandveiligheids-management

Brafon maakt Nederland écht brandveiliger. Wij creëren brandveiligheid die door uw hele organisatie en door alle andere stakeholders gedragen wordt.

Dankzij een breed portfolio op het gebied van brandveiligheid kan Brafon u adviseren en ontzorgen voor uw complete vastgoedbestand.

Opleidingen

Obex is al bijna twintig jaar de meest betrouwbare opleider op het gebied van brandveiligheid en brandmeldinstallaties.

Obex leidt vakmensen op die meer willen leren op het gebied van bouwkundige en installatietechnische brandveiligheid.

Top