Brandveiligheidsmanagement

Bel met Brafon: 088 - 008 83 45

"Er komt bij brandveiligheid meer kijken dan we dachten"
 

ARNHEM– Inzetten op een integrale brandveiligheidsaanpak. Dat doet IrisZorg de komende maanden en jaren met medewerking van Brafon Brandveiligheidsmanagement. De zorginstelling kwam erachter dat er veel komt kijken om de organisatie op een goede manier op brandveiligheid in te richten. Brafon biedt nu op meerdere manieren ondersteuning om een integrale brandveiligheidsaanpak te realiseren.
 

Integrale veiligheidsaanpak moet voor duidelijkheid zorgen

IrisZorg telt meer dan veertig locaties. Na een interne reorganisatie kreeg Jan de Grip, ARBO-adviseur bij IrisZorg, de portefeuille ‘Brandveiligheid’ in zijn pakket er bij. “Dat was iets dat we er 'even' bij moesten doen. Even, omdat we dachten dat alles wel goed geregeld was. Er kwam echter toch wel wat meer bij kijken dan alleen een goede BHV-organisatie neerzetten”, zegt hij nu dan ook.
 

Van BHV-training tot Brandveiligheidsmanager

IrisZorg kwam in 2015 in contact met zusterbedrijf Tesmo. Jaarlijks werden verschillende BHV-Basis en Herhalingstrainingen verzorgd. “De ervaringen waren positief en dus wilden we het groter aanpakken. Met meer dan veertig locaties moet het kennisniveau van onze medewerkers overal goed zijn en dat nu nog niet het geval”, zegt De Grip. IrisZorg verzorgde samen met Tesmo ontruimingsoefeningen en ook werd er geoefend met BHV-tabletop.

Nadat IrisZorg bekend werd met de integrale brandveiligheidsaanpak van Brafon, kwamen er echter meerdere tekortkomingen aan het licht op verschillende locaties. “We hadden de organisatorische kant inmiddels wel aardig op orde, maar de bouwkundige en installatietechnische (de BIO-matrix) kant was onvoldoende. De tekortkomingen bleken behoorlijk omvangrijk en complex; dat was iets wat wij niet zelf konden oplossen, omdat de daarvoor benodigde expertise binnen IrisZorg ontbreekt.”
 

'Met de kennis van nu hadden we veel geld kunnen besparen'

Zodoende werd Brafon ingeschakeld. Samen met Brafon werd gekeken hoe er voor IrisZorg een brandveiligheidsbeleid kon worden opgezet. “De visie van Brafon maakte de Raad van Bestuur enthousiast. Vanaf 1 augustus jl. is er wekelijks een brandveiligheidsmanager van Brafon aanwezig. Daar zijn wij heel blij mee. We leren nu al dat we in het verleden een hoop onnodige kosten hebben gemaakt. Als we eerder met Brafon hadden samengewerkt, hadden we een hoger veiligheidsniveau kunnen bereiken en tegelijkertijd veel kosten kunnen besparen.”

 


 

Brafon & Iriszorg

RelatieIrisZorg
Start project: 2013
Realisatie: 2013 - heden
Doelgroep: Zorginstelling
Contactpersoon Brafon : Pieter van Hoorn

Contact

Direct contact met Brafon

Vul het formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op

Wilt u direct contact met ons?

U kunt ons ook altijd bellen!

Bel met Brafon: 088 0088345

E-mail info@brafon.nl

Voor alle overige contactinformatie, klik hier.

Opleidingskalender

Bekijk wanneer welke opleiding start bij Tesmo en Obex
Opleidingen van Tesmo
Opleidingen van Obex

Wij kunnen een totaalpakket op het gebied van brandveiligheid aanbieden

Brandveiligheids-management

Brafon maakt Nederland écht brandveiliger. Wij creëren brandveiligheid die door uw hele organisatie en door alle andere stakeholders gedragen wordt.

Dankzij een breed portfolio op het gebied van brandveiligheid kan Brafon u adviseren en ontzorgen voor uw complete vastgoedbestand.

Opleidingen

Obex is al bijna twintig jaar de meest betrouwbare opleider op het gebied van brandveiligheid en brandmeldinstallaties.

Obex leidt vakmensen op die meer willen leren op het gebied van bouwkundige en installatietechnische brandveiligheid.

Top