Brandveiligheidsmanagement

Bel met Brafon: 088 - 008 83 45

Rapport met brandveiligheidsmaatregelen voor parkeergarages met elektrische voertuigen

26-07-2021 |

Rapport met brandveiligheidsmaatregelen voor parkeergarages met elektrische voertuigen gepubliceerd

 

De brandveiligheidsrisico’s in onder andere parkeergarages worden steeds groter door de stevige opkomst van elektronisch aangedreven voertuigen. Het was één van de redenen dat het Instituut Fysieke Veiligheid (IFV) medio 2020 het rapport Brandveiligheid van parkeergarages met elektrisch aangedreven voertuigen uitbracht. Inmiddels is er een nieuwe versie uit, waarin actuele resultaten van recent uitgevoerd onderzoek en de te verwachten toekomstige regelgeving voor parkeergarages wordt beschreven.

Het gepubliceerde rapport heeft het IFV opgesteld voor bandveiligheidsadviseurs en incidentbestrijders van veiligheidsregio's. Daarnaast is het rapport ook interessant voor partijen die betrokken zijn bij de ontwikkeling en realisatie van parkeergarages. In deze publicatie wordt een set van mogelijke maatregelen geformuleerd, waarmee de brandveiligheid van parkeergarages met elektrisch aangedreven voertuigen kan worden vergroot.

In het rapport staat benoemd dat de maatregelen niet gelezen worden als een optelsom, maar zijn afhankelijk van de constructie, lay-out en dergelijke van de parkeergarage en kunnen gebruikt worden om een maatwerkpakket samen te stellen waarmee brandveiligheidsrisico’s kunnen worden verkleind. Elk gebouw vraagt dus om maatwerk, waarbij de bouwkundige, installatietechnische, en organisatorische maatregelen op elkaar moeten worden afgestemd.  

 

FSE benadering

Deze integrale risicogerichte brandveiligheidsbenadering maakt onderdeel uit van Fire Safety Engineering en is verankerd in de visie van Brafon Brandveiligheidsmanagement. Samen met onze zusterbedrijven Obex en Tesmo kunnen wij een totaalpakket op het gebied van brandveiligheid aanbieden. Mocht u hulp nodig hebben, neem dan contact met ons op.

 

 

 

Het volledige rapport

Wilt u het volledige rapport van het IFV lezen, dan kunt u het hier vinden.

 

Dossier Brandveiligheid van parkeergarages

Al meerdere keren heeft Brafon Brandveiligheidsmanagement bericht over de brandveiligheid van elektronische voertuigen en de brandveiligheid van parkeergarages.
 

Kennispublicatie Brandveiligheid in parkeergarages
Sprinklerinstallatie verplichten in parkeergarages onder hoogbouw

Contact

Direct contact met Brafon

Vul het formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op

Wilt u direct contact met ons?

U kunt ons ook altijd bellen!

Bel met Brafon: 088 0088345

E-mail info@brafon.nl

Voor alle overige contactinformatie, klik hier.

Opleidingskalender

Bekijk wanneer welke opleiding start bij Tesmo en Obex
Opleidingen van Tesmo
Opleidingen van Obex

Wij kunnen een totaalpakket op het gebied van brandveiligheid aanbieden

Brandveiligheids-management

Brafon maakt Nederland écht brandveiliger. Wij creëren brandveiligheid die door uw hele organisatie en door alle andere stakeholders gedragen wordt.

Dankzij een breed portfolio op het gebied van brandveiligheid kan Brafon u adviseren en ontzorgen voor uw complete vastgoedbestand.

Opleidingen

Obex is al bijna twintig jaar de meest betrouwbare opleider op het gebied van brandveiligheid en brandmeldinstallaties.

Obex leidt vakmensen op die meer willen leren op het gebied van bouwkundige en installatietechnische brandveiligheid.

Top